dilluns, 29 d’octubre del 2012

El premi Octubre de narrativa descobreix la faceta literària de Josep-Lluís Carod-Rovira

La 41a edició dels premis Octubre ja té guanyadors. Aquest certamen literari organitzat per l'editorial Edicions 3i4 compta aquest any amb dos guanyadors molt coneguts pel públic català, tot i que no ho siguin per la seva vessant literària. El premi Andròmina de narrativa ha reconegut l'obra 'La passió italiana', escrita per Josep-Lluís Carod-Rovira, mentre que el premi Joan Fuster d'assaig ha distingit el treball 'Un antídot contra l'extrema dreta', del periodista i corresponsal de TV3 a París, Toni Cruanyes.


Javier Marías rebutja el "Premio Nacional de Narrativa" concedit pel Ministeri de Cultura

L'escriptor sosté que ha estat "coherent" amb la seva decisió de no acceptar premis oficials per no "per no ser vinculat a qualsevol partit polític o al poder".

 L'escriptor Javier Marías ha donat explicacions, en el transcurs d'una roda de premsa, de la seva decisió de rebutjar el Premio Nacional de Narrativa, concedit pel Ministeri de Cultura a proposta del jurat del guardó. Marías ha precisat que la seva decisió no és una mostra de rebuig a la política del Govern, sinó una conseqüència de la seva decisió, pública des del 1998, de rebutjar qualsevol premi oficial a Espanya per la seva condició de "persona independent" i "per no ser vinculat a qualsevol partit polític o al poder".


dijous, 25 d’octubre del 2012

Club de lectura amb l'autor, Jordi Cortés



Ahir es va fer el club de lectura L'última platja amb l'autor Jordi Cortés.












Va ser tot un èxit, on una trentena de lectors, van poder comentar amb ell els seus dubtes, inquietuds i conèixer l'experiència i metodologia de l'autor en la seva novel·la.

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Alfonso Zapico guanya el Premi Nacional de Còmic per 'Dublinés'


Alfonso Zapico (Blimea, Astúries, 1981) ha obtingut el Premio Nacional de Cómic del 2012 per la sevanovel·la gràfica 'Dublinés', una biografia de l'escriptor James Joyce publicada per l'editorialAstiberri. El guardó que entrega el Ministeri d'Educació i Cultura està dotat amb 20.000 euros.
El guanyador del guardó és diplomat en Il·lustració i Disseny per l'Escola d'Art d'Oviedo i realitza tant treballs gràfics per a editorials de llibres infantils i com dibuixos animats, il·lustració, historietes i tires còmiques.

Miquel Fañanàs guanya el Nèstor Luján amb una novel·la sobre la construcció de la catedral de Girona


El periodista, escriptor i extinent d'alcalde de Girona Miquel Fañanàs ha guanyat el premi Nèstor Luján de novel·la històrica en català amb 'La bruixa de pedra', una novel·la al voltant de la construcció de la catedral de la seva ciutat i la Inquisició. Fañanàs va partir de la llegenda local que envolta una de les gàrgoles de la catedral. El llibre, publicat per l'editorial Columna, arriba aquest dimarts a les llibreries.



dilluns, 8 d’octubre del 2012

24 d'octubre. Dia de la biblioteca

Jordi CortèsClub de lectura amb Jordi Cortès

Amb motiu del dia de la biblioteca aquest mes al club de lectura ens acompanyarà l'autor Jordi Cortès autor de "L'Última platja".

 L’última platja es troba al sud de Creta i porta per nom Illingas. És, potser, una de les darreres platges verges de la Mediterrània, un dels últims reductes d’aquella mediterraneïtat paradisíaca i idíl·lica cada cop més difícil de trobar. Allà hi va a parar un dibuixant i guionista de còmics que no passa pel seu millor moment. A Illingas coincidirà amb un metge amb qui travarà una forta amistat i amb qui compartirà moltes hores d’hotel i de conversa. Però per Illingas també desfilen altres personatges amb els seus neguits i les seves inquietuds: una desfilada curiosa i complexa com la vida mateixa.
Amb aquesta obra Jordi Cortès va guanyar el III Premi de narrativa marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall 2010

Trobada el dia 24 d'octubre a 2/4 de 7 de la tarda

divendres, 5 d’octubre del 2012

Novetats octubre

Ja teniu aqui les novetats d'octubre.

 
Powered by Blogger