divendres, 22 de juny del 2012

Ada Castells guanya el 32è Premi Sant Joan Unnim amb 'Pura sang'

La guanyadora del 32è Premi Sant Joan Unnim és la periodista i escriptora barcelonina Ada Castells per 'Pura Sang', una novel·la de misteri. El guardó és un dels més ben dotats de les lletres catalanes, amb 35.000 euros lliures d'impostos, i l'edició de l'obra per part d'Edicions 62 aquesta tardor.

'Pura sang' és una novel·la de misteri ambientada a Menorca. La protagonista, Sílvia, arriba a l’illa buscant la llum i la pau per pintar després d'una relació tumultuosa, però el que hi troba és el terror i la claustrofòbia d'una illa que amaga un secret. Només podrà sortir-se'n gràcies a un nou amor que l'ajudaraà a entendre que en aquesta vida no s'ha de tenir por de res. "La novel·la juga amb gèneres com l'amor, el misteri i el gòtic", ha dit l'autora. "La Sílvia és una heroïna moderna que s'equivoca i ha de començar a lluitar per ella mateixa, recordant el que li havien ensneyat de petita: que no ha de tenir por de res".

dimecres, 20 de juny del 2012

Bibliografia d'Emili Teixidor

Mor l'escriptor Emili Teixidor


L'escriptor Emili Teixidor ha mort aquest dimarts al seu domicili als 78 anys, víctima d'un càncer contra el qual feia temps que lluitava. L'escriptor, nascut a Roda de Ter el 1933, va cultivar la literatura infantil i juvenil durant anys fins que tardanament va decidir fer el salt a la literatura adulta amb el llibre de relatsSic transit Gloria Swanson (1979) i guanyar el Sant Jordi amb El llibre de les mosques (1998).
El gran èxit li va venir amb la seva quarta novel·la, la més ambiciosa i més ben rebuda, Pa negre (2003), 400 pàgines en què va abocar la memòria personal de la seva infància en una zona rural d'Osona, retratant els durs anys de la postguerra i aconseguint un absolut best-seller i un llibre amb un ampli recorregut entre els lectors.
Font de la notícia: el Peródico de Catalunya

dilluns, 18 de juny del 2012

Novetats estiu 2012

Aqui us presentem les novetats d'aquest estiu.

dimecres, 6 de juny del 2012

L'escriptor nord-americà Philip Roth, premi Príncep d'Astúries de les lletres 2012


El jurat destaca la seva escriptura 'fluida i incisiva' i la seva capacitat per mostrar "el desassossec del present"

L'autor de 'Pastoral americana' s'imposa a la candidatura del japonès Haruki Murakami


Mort l'escriptor Ray Bradbury

L'escriptor, de 91 anys, un dels grans de la ciència-ficció, ha mort aquest dimecres a Los Angeles
Va ser l'autor de 'Cròniques marcianes' i 'Fahrenheit 451', entre altres obres.






dilluns, 4 de juny del 2012

Nou espai adaptat per a persones amb discapacitat: Punt TICa

El Punt TICa és un punt d’accés a les noves tecnologies adaptat especialment per a persones amb discapacitat, que compta amb els mitjans tècnics necessàris pel que fa a l’interfície i programari perquè aquest col·lectiu d’usuaris pugui utilitzar els recursos digitals.
Aquest espai és fruit del conveni que es va signar el passat 8 de febrer entre l’Ajuntament de Reus, la Fundació Desenvolupament Comunitari i la Fundació Vodafone. D’aquesta manera, des de la Biblioteca es dóna un pas endavant en la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat i també a col·lectius amb necessitats especials, com ara la gent gran que té dificultats per llegir, posant al seu abast recursos tecnològics perquè tinguin accés lliure i obert a la societat de la informació i el coneixement.
La gestió del projecte des del punt de vista tècnic ha anat a càrrec de la Fundació Desenvolupament Comunitari, que ha assumit també la coordinació dels diferents agents implicats. L’Ajuntament, per la seva banda, gestiona els recursos implementats i acull el projecte en el marc del Pla Transversal de Discapacitat que gestiona l’Àrea de Benestar Social, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Joventut. La Fundació Vodafone n’ha assumit la promoció i el finançament.
El Punt TICa consta d'un ordinador amb connexió a Internet i amb eines diverses per afavorir l’accés de les persones amb diversitat funcional. En concret, disposa de:
·         Diversos perifèrics i elements de suport a la motricitat per a persones amb discapacitat física.
·         Línia Braille, lector de pantalla i programari configurador de l’entorn visual per a persones amb discapacitat visual.
·        Programes de suport per a persones amb dificultats d’aprenentatge.

Amb l'objectiu de donar a conèixer aquest servei a tota la ciutadania i a les persones amb discapacitat i a les seves famílies es van fer dos dies de portes obertes, dimecres 30 de maig i dijous 31 de maig.

Dimecres 30 de maig

Accessibilitat a la comunicació per a persones amb discapacitat visual: el Braille.
Sis punts que ballen per formar les lletres, les quals ens permetran obtenir qualsevol
informació i accedir a l'educació, el món laboral, la cultura... amb la finalitat de gaudir d'una integració plena. Taller a càrrec de Maria Antònia Batalla d’ONCE Tarragona.

 “La lectura fàcil com a eina d’inclusió social”.
L’accés a la literatura, la informació i la cultura és un dret democràtic i una necessitat social. Però existeixen col·lectius a qui se’ls fa molt difícil poder-hi accedir. Per exemple, les persones amb alguna discapacitat o amb problemes de comprensió lectora. Els materials de Lectura Fàcil contribueixen a que la informació i la lectura siguin accessibles per aquest col·lectius, de manera que fomenten la seva inclusió social. A càrrec de Carme Mayol i Laia Vidal.



El Cep i la Nansa ens van oferir el conte “Quin embolic còsmic” de Montserrat Balada. Una hora del conte en català i llengua de signes catalana, narrat amb veu i amb les mans.










Dijous 31 de maig




Introducció accessibilitat a la cultura i noves tecnologies a càrrec de Guillem Martí de la Fundació Desenvolupament Comunitari i de JB Adaptacions.

Presentació del Punt TICa a càrrec de Joaquim Sorio i Montserrat Vilella, regidors de Cultura i Benestar de l’Ajuntament de Reus; Jordi Cabré, Director General de Promoció i Cooperació Cultural; Carles Riera, president de la Fundació Desenvolupament Comunitari i Santiago Moreno, representant de la Fundació Vodafone España.






Presentació del còmic: ‘AIX...UIX...ACE! Relats amb cadira-apunts per tornar a començar’ de Bàrbara Vidal, a càrrec de l’autora. Amb l’actuació musical de la TrenkaBand.

Actuació de la Coral de l’Associació Pro-persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà (APRODISCA) que des de l’any 1986 impulsant mesures i programes innovadors adreçats a promoure la qualitat de vida i la integració social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i/o amb risc d’exclusió social.

Club de lectura de la residència

Divendres 1 de juny l'escriptor Andreu Sotorra ens va visitar al club de lectura per parlar-nos del llibre On és Berna, Ilse?

 
Powered by Blogger