dijous, 29 de setembre del 2011

El club de lectura surt al diari més

El club de lectura surt al diari més

dimecres, 28 de setembre del 2011

50 anys de la mort de Josep Maria de Sagarra

Amb motiu dels 50 anys de la mort de Josep Maria de Sagarra podeu consultar les obres que tenim a la biblioteca a l'expositor de la sala.

dilluns, 26 de setembre del 2011

Clubs de lectura del mes de setembre

Us recordem que aquesta setmana fem les trobades dels clubs de lectura.
Dimarts ens trobarem per parlar de "Xocolata desfeta" de Joan-Lluís Lluís i dimecres ens trobarem per parlar de "L'home que explicava històries" de Rabih Alameddine.
Recordeu que les trobades són a 2/4 de 7 de la tarda.
Des del blog us animem a participar. Qualsevol comentari, idea, suggeriment que volgueu compartir amb els altres podeu escriure'l al blog per fer una tertúlia virtual més enllà de la que cada mes fem a la biblioteca.

dimarts, 20 de setembre del 2011

Mor Ramon Amigó

Mor l’estudiós de la llengua, Ramon Amigó

ramon amigó reus
Ramon Amigó 
Reusdigital.cat 
Aquest divendres al migdia ha mort, a Reus, l’estudiós de la llengua, en el vessant de la toponímia, Ramon Amigó i Anglès. Va néixer a Reus el 1925, de formació autodidacta com a escriptor, obtingué el títol de professor de català i l’exercí durant els temps de la postguerra i, posteriorment, en els primers anys de la transició democràtica, concretament el 1972, en el nucli inicial d'Òmnium Cultural al Baix Camp o, anteriorment,al Fòrum Joventut, del Centre Catòlic, tal com explicita en l'obra 'L'ensenyança de la llengua catalana, des de Reus, sota el franquisme' (Edicions del Centre de Lectura,1996).
Ha estat un dels fundadors de la Societat d’Onomàstica i s’ha dedicat de manera modèlica a la recerca de repertoris toponomístics, en especial de pobles de la Catalunya Nova (Reus, Constantí, la Mussara, Salou, Siurana...) on ha creat nombrosos deixebles, i ha impartit seminaris sobre aquesta recerca i la seva metodologia, en diverses universitats. En destaquen les obres 'Els topònims de la ciutat i del terme de Reus' (1957) i ''Materials per a l'estudi dels noms de lloc i de persona, i renoms del terme de Reus' (1988), amdós publicats per l'Associació d'Estudis Reusencs, a banda de múltiples treballs d'edicions locals i comarcals.
Aficionat a l'excursionisme de molt jove, presidí l'Associació Excursionista de Reus i escriví, conjuntament amb els reusencs Josep Iglésies i Joaquim Santasusagna, 'Les muntanyes de Prades, el Montsant i la Serra de Llena (1960)', on es recull exhaustivament tota la toponímia menor d'aquestes contrades.
D'altra banda, Amigó va presidir el Centre de Lectura (1973 a 1975) i l’Associació d’Estudis Reusencs. Ha rebut la creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l’any 1997, i actualment era membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha col·laborat en diverses revistes i miscel·lànies especialitzades, així com ha estat reconegut amb diversos premis per la seva tasca de recerca lingüística i divulgadora.




Podeu consultar les seves obres a la biblioteca.

divendres, 16 de setembre del 2011

Mor l'actor Jordi Dauder

Tenia 73 anys i ha mort a la clínica Ruber de Madrid d'un càncer. Actor de cinema, teatre, televisió i doblatge, es va fer popular sobretot pel seu paper a la sèrie 'Nissaga de poder'


L'actor Jordi Dauder i Guardiola ha mort a les 11 de la nit d'aquest dijous a l'edat de 73 anys a la clínica Ruber de Madrid. Dauder va néixer a Badalona el 5 de març del 1938. Va estudiar Art Dramàtic i Història Contemporània a Barcelona i París però des del 1988 es dedicava gairebé en exclusiva a la interpretació. Havia treballat en teatre, televisió i cinema tant en produccions catalanes com a Madrid. Una de les seves darreres aparicions públiques va ser el gener del 2011 quan l'Acadèmia del Cinema Català el va homenatjar en la tercera edició dels Premis Gaudí, atorgant-li el Gaudí d'Honor, que Dauder va dedicar a Miquel Martí Pol i a Lluís Llach

dimarts, 13 de setembre del 2011

El Basilisc visita la biblioteca

Amb motiu de la Festa Major de Misericòrdia el "Basilisc" visitarà la biblioteca. Us proposem una sèrie de llibres que tenim a la biblioteca per tal de conèixer l'origen d'aquest animal fantàstic i la seva simbologia.
Bona Festa Major a tots!

divendres, 9 de setembre del 2011

Mor l'historiador Josep Termes

Especialista en història del moviment obrer i la seva relació amb el catalanisme polític, l'historiador va cedir el seu llegat bibliogràfic al Museu d'Història de Catalunya
 L'historiador Josep Termes ha mort aquesta matinada als 75 anys.

Llicenciat en lletres per la Universitat de Barcelona (1963), la seva oposició al règim va valdre-li l'expulsió de la Universitat el 1958 i el 1966. El 1971 es va doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona, de la qual també va ser professor. El 1982 fou nomenat catedràtic d'història contemporània de la Universitat de Barcelona i el 1991 va passar a la Pompeu Fabra i  l'Institut Universitari d'Història Jaume Vicens Vives. El 2006 es va jubilar.

Font de la noticia: ARA.CAT

dijous, 8 de setembre del 2011

Horari d'hivern

A partir del dimarts 13 de setembre tornem a l'horari d'hivern.
La Biblioteca obrirà de dilluns a divendres de 10 del matí a 8 de la tarda, i els dissabtes de 10 a 2/4 de 2 del matí i de 5 a 8 a la tarda.
Us recordem que els serveis de biblioteca com ara el préstec i l'ús d'Internet finalitzen un quart d'hora abans del tancament de la biblioteca.

divendres, 2 de setembre del 2011

Novetats setembre'11

Ja tenim aquí les novetats de setembre.

 
Powered by Blogger